Vol Leven Bosbaden in het Jaarwiel

Een dagdeel offline, volledig verbonden met de natuur, jezelf en andere vrouwen

Wat is dat fijn, een hele ochtend in rust zijn tijdens een Vol Leven Bosbad. Offline, met alleen de vogels om je heen en maximaal 10 andere vrouwen. In het bos zijn en de natuur optimaal meemaken op reis naar ontspanning, zelfliefde en compassie. Met de natuur om je heen verbinden, met jezelf en met elkaar. In een serene en ongedwongen sfeer. Verzorgd worden en tegelijkertijd zorgen voor jezelf. Want dat laatste doen we zo weinig. Voor ons zelf zorgen door rust te nemen, even offline zijn, niet bereikbaar en beschikbaar zijn. Hoe fijn is het om een even geen mama te zijn, geen partner, geen collega, geen mantelzorger, gewoon alleen jezelf mogen zijn.

In het Jaarwiel, oftewel rondom de seizoenswisselingen, het natuurlijke ritme

Vier maal per jaar verzorgen wij, mijn collega Myrna en ik, een Vol Leven Bosbad. Rond de zonnewende in de zomer, waarna de dagen weer gaan korten, rond de herfstequinox, in de winter rond de zonnewende en de dagen weer gaan lengen en in de lente rond de lente-equinox. Tijdens de herfst- en lente equinox zijn de dag en nacht precies even lang. Hoe bijzonder is dat! Het Vol Leven Bosbad is volledig afgestemd op het betreffende seizoen, haar typische sfeer en eigenheid, de magie van het moment in het jaarwiel, ofwel ons natuurlijk jaarritme. De natuur voedt ons. Letterlijk en figuurlijk. Door haar helende kracht zal ze je inspireren en helpen je juiste pad te kiezen. Of om te verteren wat verteerd mag worden. In de winter, rond de winterzonnewende organiseren we een stiltewandeling met daarbij een zachte energetische oefening.

Wat we gaan doen

Gedurende een hele ochtend verblijven we in het bos. Ja, ook in de winter, maar dan wat korter. We gaan bosbaden, oftewel, ons onderdompelen in de natuur. En dat heeft niets met water te maken, tenzij het regent. In een heel traag tempo, gaan we mindful door de natuur. We zetten al onze zintuigen in. Je wordt ook uitgenodigd fijne oefeningen te doen. Alles in verbinding met de natuur om je heen. Door deze zachte energie kun je meer connecten met jezelf en zal je gaan weten wat goed voor je is. De natuur werkt helend, dat weten we al duizenden jaren. Naast het bosbaden zal mijn lieve collega Myrna je begeleiden in enkele meditaties en inspirerende energie oefeningen. Het wordt een reis door de buitenwereld en jouw binnenwereld.

Wij verzorgen samen 12x maal per jaar een Volle Maan Bosbad. Onze Vol Leven Bosbaden zijn eigenlijk een Volle Maan Bosbad in het groot en dan overdag.

Wanneer?

We hebben de Vol Leven Bosbaden rond het Jaarwiel gepland op zaterdagochtenden.

10 maart 2024 Vol Leven Bosbad in Hilversum, 09.00 – 13.00 uur. Bijdrage € 79,- (dit is inclusief BTW, bosbadthee en een lichte versnapering)

22 juni, rondom de Zomerzonnewende, Leusden: 08.00 – 13.00 uur. Bijdrage € 95,- (dit is inclusief BTW, bosbadthee en een lichte versnaperingen)

21 september, rondom de Herfstequinox in Bussum: 09.00 – 13.00 uur. Bijdrage € 79,- (dit is inclusief BTW, bosbadthee en een lichte versnapering)

Persoonlijke aandacht en voor iedere vrouw toegankelijk

Omdat we in een intieme groep zijn met twee begeleiders is er vanuit onze bijdrage de mogelijkheid voor zeer persoonlijke aandacht. Voor elke deelneemster zijn er passende oefening en/ of persoonlijke aandacht om jouw thema te ervaren. Vooraf ontvangen wij van jou graag een vraag die bij jou speelt welke je mee neemt op reis in het Vol Leven Bosbaden. Hierop zal Myrna haar energie met jou afstemmen gedurende de dag naar je binnenwereld en Ingrid naar de natuur je buitenwereld. Waarbij wij elkaar en de groep zullen aanvullen en versterken.

Onze Vol Leven bosbaden zijn heel toegankelijk voor iedereen, dus geen enkel punt als je nog nooit eerder naar een Vol leven Bosbad bent geweest of nooit eerder een energie oefening deed. Het zal een comfortabele en inspirerende manier zijn om ontspanning te ervaren en nieuwe inzichten op te doen.

Aanmelden

Wil jij je ook meer verbinden met jezelf, het natuurlijk ritme in de natuur en jezelf in een fijne groep van gelijkgestemde vrouwen? Ben jij ook nieuwsgierig hoe het Vol Leven Bosbaden op jou inwerken en welke boodschappen de natuur en de energie voor je heeft? Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar. Koop hier je ticket en je plekje is gegarandeerd. Of mail, ook als je nog vragen hebt: bosbadgids@gmail.com of WhatsApp: 06-24725912

Vanaf 5 deelnemers gaat het Vol Leven Bosbad in het Jaarwiel door. De stiltewandeling gaat bij 10 deelnemers door.

“Ik voelde dat mijn hart open ging en de energie ging stromen”

“Zondag 18 juni heb ik voor het eerst bij jullie mogen ervaren wat een bosbad is. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht wel laat het een verrassing zijn en ging er open in. Een verrassing was het zeker en veel meer dan een verrassing het waren voor mij cadeautjes 
Wat een mooie ervaring hebben jullie mij gegeven wat een bijzondere reis in de natuur en met energie werk bezig zijn. Wat een mooie combinatie. Ik voelde dat mijn hart open ging en de energie ging stromen. Ik heb zulke mooie inzichten gekregen zoals over mijn familie wortels, vergeving, liefde en zachtheid en ook mijn schaduwkant en het  licht en de kracht van de natuur. Ik ervaarde  die dag verbondenheid, eenheid, geaard en gedragen in het bos. Ik wil jullie bedanken voor deze mooie innerlijke reis.  
Liefs Ilonka”

Lees hier nog meer ervaringen van eerdere deelnemers aan een bosbad.

Wie zijn wij?

Myrna zegt over mij: “Ingrid is een specialist in verdwalen in de natuur, waarbij zij het vermogen heeft dat dit niet voelt als verdwalen, maar als thuiskomen. Na een bosbad met Ingrid is je kijk op de natuur in al haar subtiliteit veranderd. “

Mijn collega Myrna is een spirituele duizendpoot en gepassioneerd in het lezen van energie. Zij weet haar levenservaring en kennis zo in te zetten dat zij jou helpt om op een diepere laag naar jezelf te kijken en daar iets van onschatbare waarde te vinden.

Meer over ons
Myrna is lichaamsgericht trauma therapeut met als specialisatie levensenergie. Zij kijkt vanuit een holistisch perspectief naar de mens waarin lichaam en geest zijn verbonden en de mens leeft in wederkerigheid met zijn omgeving. Door contact te hebben met de energiestromen in het eigen lichaam en daarin aanwezig, geaard en bewust aanwezig te zijn in het ‘hier en nu’. 

Ingrid is behalve shinrin-yoku gids (of bosbadgids) ook stress- en burn-outcoach, mindfulnesscoach en diëtist. Zij heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding bij stress en burn-out, PDS, overgang en HSP. Ze voelt zich enorm thuis in het bos. Ontstressen, ontspannen en onthaasten. Ingrid neemt je mee om de natuur intens te beleven, ermee te verbinden. Daardoor kom je als vanzelf in verbinding met jezelf en de mensen en wereld om jou heen. Zie ook www.eilandcoaching.nl