Ervaringen van bosbaders

Foto: Ilse Moens

“Ik heb ervaren dat ik de verbinding met mijzelf letterlijk voelde stromen.”

“De pracht van de natuur kwam bij me binnen en stemde dankbaar. Je oefeningen met de ander waren waardevol en ook de meditatie was bijzonder prettig. En de lichte yoga oefeningen waren een weldaad voor lichaam en geest. Ook de locatie Bantam was verrassend mooi voor mij! Jouw begeleiding en prettige energie voelde erg goed. Dank!”

“Mijn ervaring laat zich omvatten als een zalig ontspannen ochtend met een heerlijke bosthee als afsluiting.”

“Een bezinningsmoment, om te luisteren naar mijzelf, met wat er speelt. Het bos als middel daartoe ervaren. Het bos ontdekt als nooit te voren. De aarde en planten mogen proeven, bomen aangeraakt en gezien dat in het bos zelfs structuur op te vallen is. Jij hebt mij uitgedaagd om alle zintuigen te gebruiken. Verder in een groep geweest, die de veiligheid gaf dit te kunnen doen. Dankjewel dat ik mee mocht doen met het Bosbad.”

“Offline en uit het hoofd!”

“Ingrid neemt je mee naar de mooiste plekjes in het bos! Heerlijk om samen te vertragen en alle schoonheid te aanschouwen. Bedankt voor deze mooie ervaring, Ingrid! Je fijne stem, humor en zorgvuldig uitgekozen oefeningen zorgden voor een zeer aangename ervaring.”

Geen moment andere gedachtes gehad. Alleen maar bezig zijn in het hier en nu en genieten van de kleine dingen.

“Vandaag voor het eerst gaan bosbaden met mijn dochter.
Geen idee wat ik ervan verwachten kon dus heb me laten verrassen.
En wat was het fijn. Ingrid neemt je mee in een prachtig bos waar je bewust gaat kijken, luisteren, voelen en ruiken naar wat de natuur ons te bieden heeft. Ook ga je oefeningen doen die heel rustgevend zijn. Door de fijne stem van Ingrid word je heel snel Zen.
Het pad wat wij gewandeld hebben kon ook op blote voeten. Dat hebben we gedaan en dat was heerlijk, nog meer 1 zijn met de natuur.
Geen moment andere gedachtes gehad. Alleen maar bezig zijn in het hier en nu en genieten van de kleine dingen.
Na het bosbaden een heerlijke verse kruidenthee gekregen en nagepraat over onze ervaringen.
Kortom echt een aanrader om even helemaal tot rust te komen. Ik ga het zeker nog een keer doen.”

Wat heb ik geleerd? Meer tijd voor mijzelf te nemen, en dat ik dit in alle rust, zeker in de natuur mag doen!

“Het was voor mij een mooie ervaring om dicht bij mijzelf te komen, de rust in mijn lijf te voelen.
De schoonheid van de natuur te voelen, ruiken en zien! Mooi om ook de ervaringen met de andere deelnemers te ervaren tijdens de theesessie en de uitnodigingen. Bedankt voor deze mooie ervaring!”

“Mijn ervaring was verbluffend!

“Ik keek werkelijk mijn ogen uit wat ik allemaal zag en merkte gelijk dat ik er ook rustig werd van wat ik zag. Ik nam alles bewust in mij op omdat ik met stilte de tocht loopt. En de meditatiemomenten vond ik ook zo fijn, vooral door jou rustgevende stem. Kortom voor herhaling vatbaar.”

Het bosbad deed mij verstillen!

“Ik keek met andere ogen naar dat wat ik eerder niet echt zag. Het overspoelde mij en kwam echt binnen. Dankjewel Ingrid, voor deze bijzondere beleving!”

Je gaat heel anders naar het bos kijken!

“Bosbaden met Ingrid, je komt helemaal ontspannen uit het bos. Alle zintuigen worden geactiveerd. Daardoor ga je heel anders naar het bos kijken, ervaar je rust in jezelf en je vergeet even alle andere gedachten en gevoelens van daarvoor.”