Jouw bosbadgids

In het bos, daar hoor ik thuis. Daar wil ik zijn.”

“Uren kan ik door natuurgebieden dwalen en ook ik draai dan de blaadjes om. Want kijk eens naar de onderkant van het blad van een varen, je ziet opeens iets heel anders. Als kind al liep ik uren langs struiken en was gebiologeerd door spinnenwebben. In het bos daar hoor ik thuis.”

Wie is jouw bosbadgids?

“In het bos, daar hoor ik thuis”. Dat is echt zo, zo voelt het. Ik ben er op mijn plek en volledig ontspannen. Als kind ging ik met mijn ouders altijd op vakantie naar de Veluwe. Uren liepen we door het bos. Soms duurde het wel 8 uur voor we weer in ons vakantiehuisje terug waren. Mijn vader draaide ieder blaadje om…. En wat blijkt, dat doe ik nu ook. Uren kan ik door natuurgebieden dwalen en ook ik draai de blaadjes om. Want kijk eens naar de onderkant van het blad van een varen, je ziet opeens iets heel anders.

Toen ik uit huis ging bleef ik wandelen. Zowel in het bos als in de bergen en vooral op eilanden. Eilanden met bossen! En nu werk ik in het bos. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Ik ken alle bossen (en heel veel paden) rondom Hilversum en Bussum. Maar ook in de bossen bij Hollandse Rading, Baarn en Amersfoort weet ik de weg te vinden. Mensen zijn weleens verbaasd dat ik overal de weg weet en ook nog heel veel planten kan benoemen. Dat laatste komt doordat mijn vader tuinman was. Die kende bijna alle Nederlandse en Latijnse namen van planten en bomen. Bij ieder blad dat hij omdraaide noemde hij de naam.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik werk inmiddels al 12 jaar buiten. Niet alleen als shinrin-yoku gids maar ook als dietist en stress- en burn-outcoach. Waar doe je dat beter dan wandelend in de ontspannen natuur. Ik zet mijn clienten letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik begeleid dus tevens mensen met stress of een burn-out en mensen met overgewicht en/of darmklachten.

Bosbaden is mindfulness 3.0, maar dat net een beetje anders! Je ervaart de natuur zoals je nooit eerder deed. Het was dus een logisch vervolg om na een opleiding tot mindfulnesstrainer het bos nog dieper in te gaan en een opleiding te doen voor bosbadgids. Mijn opleiding deed ik in Belgie, bij de Academie voor helende natuur. Ik volg mijn hart, en dat ligt in het bos. Daar ben ik thuis, daar wil ik zijn.

Waar en wanneer kun je mee bosbaden met Ingrid?

In en rond Hilversum/Bussum/Amersfoort:

 • Zondagavond 4 juni: Volle Maan Bosbad, Hollandse Rading 20.45 – 22.15 uur
 • Zaterdag 10 juni 10.00- 13.00 uur Texel
 • Zaterdag 17 juni 09.00 – 12.00 uur Leusden Den Treek: groepsbosbad
 • Zondag 18 juni 09.30 – 16.30 uur Leusden: Dagretreat Vol Leven Bosbad in het Jaarwiel: Zomerzonnewende, 159,- inclusief lunch, drankjes en versnaperingen. (nog enkele plekjes vrij). 149,- voor jullie allebei als je een vriendin meebrengt, dus ieder 10,- korting.
 • Een groepsbosbad gaat door bij minimaal 6 deelnemers
 • Jouw bijdrage voor een groepsbosbad is 55,- voor een bosbad van ongeveer 3 uur, inclusief btw, thee en lekkers na afloop
 • Een volle Maan Bosbad kost 20,- per keer, 57,50 voor een kwartaal (3x) en 240,- voor 13x in 2023
 • Strippenkaart (persoonsgebonden) voor 3 maal overdag bosbaden (3 uur) 90,00 (15,- korting)
 • Individueel bosbad a 2 uur 180,- ; Bosbad XL 8 uur 385,- (55 euro korting)
 • Op afspraak op locatie voor groepen/bedrijven van minimaal 6 personen (330,- ex. btw) en maximaal 12 personen (660,- ex. btw). Groep < 6 personen: 330,- ex. btw. Uiteraard inclusief thee en lekkers na afloop.
 • Wil je mee bosbaden? Stuur een berichtje naar bosbadgids@gmail.com