Jouw bosbadgids

In het bos, daar hoor ik thuis. Daar wil ik zijn.”

“Uren kan ik door natuurgebieden dwalen en ook ik draai dan de blaadjes om. Want kijk eens naar de onderkant van het blad van een varen, je ziet opeens iets heel anders. Als kind al liep ik uren langs struiken en was gebiologeerd door spinnenwebben. In het bos daar hoor ik thuis.”

Wie is jouw bosbadgids?

“In het bos, daar hoor ik thuis”. Dat is echt zo, zo voelt het. Ik ben er op mijn plek en volledig ontspannen. Als kind ging ik met mijn ouders altijd op vakantie naar de Veluwe. Uren liepen we door het bos. Soms duurde het wel 8 uur voor we weer in ons vakantiehuisje terug waren. Mijn vader draaide ieder blaadje om…. En wat blijkt, dat doe ik nu ook. Uren kan ik door natuurgebieden dwalen en ook ik draai de blaadjes om. Want kijk eens naar de onderkant van het blad van een varen, je ziet opeens iets heel anders.

Toen ik uit huis ging bleef ik wandelen. Zowel in het bos als in de bergen en vooral op eilanden. Eilanden met bossen! En nu werk ik in het bos. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt. Ik ken alle bossen (en heel veel paden) rondom Hilversum en Bussum. Maar ook in de bossen bij Hollandse Rading, Baarn en Amersfoort weet ik de weg te vinden. Mensen zijn weleens verbaasd dat ik overal de weg weet en ook nog heel veel planten kan benoemen. Dat laatste komt doordat mijn vader tuinman was. Die kende bijna alle Nederlandse en Latijnse namen van planten en bomen. Bij ieder blad dat hij omdraaide noemde hij de naam.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik werk inmiddels alweer 14 jaar buiten. Niet alleen als shinrin-yoku gids maar ook als dietist en stress- en burn-outcoach. Waar doe je dat beter dan wandelend in onze schitterende natuur. Ik zet mijn clienten letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik begeleid dus tevens mensen met stress of een burn-out en mensen met overgewicht, darmklachten en HSP.

Bosbaden is mindfulness 3.0, maar dat net een beetje anders! Je ervaart de natuur zoals je nooit eerder deed. Het was voor mij dus een logisch vervolg om na een opleiding tot mindfulnesstrainer het bos nog dieper in te gaan en een opleiding te doen voor bosbadgids. Mijn opleiding deed ik in Belgie, bij de Academie voor helende natuur. Ik volg mijn hart, en dat ligt in het bos. Daar ben ik thuis, daar wil ik zijn.

Waar en wanneer kun je mee bosbaden met Ingrid?

In en rond Hilversum/Bussum/Amersfoort/Leusden: kijk voor alle data in de Kalender.